Tűzjelző rendszerek ISO certificate
ISO 9001:2000
akkreditált
minőségmenedzsment
 
GARANCIA
Az általunk telepített
rendszerekben mindig
a legjobb minőségű
eszközöket
alkalmazzuk, és ezekre
a rendszerekre
2 éves
alkatrész és szerelési
jótállást vállalunk
 

TŰZJELZŐ RENDSZEREK

 
 

100%-osan megbízható tűzjelző technológia

Tűzjelző rendszereinket a legújabb technológiát alkalmazó vezetékes és vezeték nélküli füst- és hőérzékelőkkel telepítjük, melyek már a tűz keletkezésének szakaszában jeleznek.

Moduláris felépítés

Tűzjelző rendszereink az egyéni igényeknek megfelelően bővíthetőek, és távfelügyelhetők.

Szabványosság és jótállás

Minden általunk telepített tűzjelző berendezés megfelel az EN54 szabvány-család, a MABISZ, és BM OKF előírásainak, illetve a tűzvédelmi törvény rendelkezéseinek. Berendezéseinkre 2 éves alkatrész és szerelési jótállást vállalunk.

Tűzjelző rendszerekről általánosságban

Ttűzriasztó rendszerek célja

A tűzjelzők értelemszerűen a tűz elleni védelmet szolgálják, azonban a tűzjelző rendszerrel szerelt épület típusától/használatától függően célját tekintve ez lehet

  • emberi életek védelme (gyárak, üzemek dolgozói...)
  • vagyontárgyak, értékek védelme (raktárak, informatikai berendezések...)
  • kombinált

Tűzjelző típusok

A tűzjelző egységek és az ezekből felépülő rendszerek folyamatosan fejlődtek és fejlődnek, napjainkban három főbb tűzjelző típust különböztethetünk meg:

  • hurkonként címezhető
  • egyénileg címezhető
  • analóg címezhető

Hurkonként címezhető: A tűzjelző áramköreire kapcsolt érzékelők kizárólag hurkonként címezhetők. A tűzjelző berendezés központi egysége általában nem tartalmaz rendszerkezelési és biztonságtechnikai opciókat.

Egyénileg címezhető: A tűzjelző központ csatornáira kapcsolt érzékelők egyénileg címezhetők, azaz minden egyes érzékelőről érkezik beazonosítható jelzés.

Analóg címezhető: Az analóg tűzjelző rendszereknek több fajtája van, de az érzékelők mindegyiknél egyénileg címezhetők, és nagy előnyük, hogy a normál és tűzjelző (alarm) szint között előriasztási szintet lehet meghatározni.

Tűzjelző központ

Az egység feladata a vezérlés és a jelzés (riasztás) leadása. A berendezés feldolgozza a tűzjelző rendszer érzékelői által küldött jeleket és megállapítja, hogy megfelelnek-e a riasztási állapotnak. Tűz esetén továbbítja a riasztást a rendszer hang- és fényjelző moduljainak. Ha vannak, vezérli a tűzjelző rendszerhez kapcsolt oltó berendezéseket, illetve jelez a távfelügyelethez.

Magánnyomozás | 24 órás, országos távfelügyelet | Tűzjelző rendszerek | Riasztó Szolnok